×
Your cart is empty.

Om Oss

Tradition, unik design och kvalitet

Bench with wool throwsFamiljeföretaget Klippan Yllefabrik AB grundades 1879. Idag arbetar fjärde och femte generationen sida vid sida för att fortsätta utveckla företaget. Vår filosofi är att kombinera svensk design med vår långa tradition av textilt kunnande.

Vi har tagit fram en textilkollektion i samarbete med kända formgivare. Alla våra filtar och plädar tillverkar vi från grunden i vår egen fabrik. Vi använder alltid naturmaterial och väljer ekologiska alternativ i största möjliga mån.

Vår historia

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik fick sitt startskott i och med att Jöns Petter Magnusson tog över ett litet ullspinneri i centrala Klippan år 1879.

Verksamheten ökade stadigt år från år och bestod ända in på 1980-talet i att tillverka handvävnadsgarner och garner till möbeltyger. Under 1970-talet räknades Klippan Yllefabrik som Skandinaviens modernaste ullspinneri med ca 100 anställda.

I början på 1990-talet lades verksamheten succesivt om till att innefatta även färdiga hemtextilprodukter. För att klara produktionen köpte Klippan Yllefabrik ett spinneri och väveri i Lettland. Det helägda dotter-bolaget Klippan Saule står idag för produktionen av garner, plädar, filtar och ulltyger.

I enlighet med vår filosofi arbetar vi enbart med natur-material såsom ull, lin och bomull. En bra grundfiber är en viktig förutsättning för ett lyckat slutresultat, men efter mer än 100 år i branschen vet vi att det krävs mer än så. Vi har därför valt att göra alla våra inköp själva.

På Klippan Yllefabrik jobbar vi ständigt med att utveckla vårt produktsortiment under den gemensamma nämnaren unik design och i god kvalitet. Våra produkter säljs hos mer än 200 återförsäljare runt om i Sverige och exporteras till ett 30-tal länder världen över.