Expert på ull sedan 1879

Vi älskar ull av många anledningar. Det är ett klimatsmart och hållbart material som också är bra för hälsan. Men bäst av allt är att ull är biologiskt nedbrytbart. 

Vår erfarenhet av ull går hela vägen tillbaka till år 1879. Vi väljer noga vår ull utifrån kvalitet och djurskydd. Det finns många olika sorters ull och olika sorter har olika egenskaper. I vårt sortiment har vi allt från svensk ull till återvunnen ull och ekologisk ull. Oavsett vad du väljer kan du vara trygg med att all ull vi använder är certifierad.

Att se möjligheter

Vi försöker alltid samarbeta lokalt så fort det är möjligt. Ett exempel är svensk ull. Varje får måste klippas minst en gång om året. Förr kastades det mesta av den svenska ullen eftersom det inte fanns någon efterfrågan. Vi beslutade oss för att ändra på det och började tillverka plädar av svensk ull. Aldrig hade vi kunnat ana att de skulle bli så populära. Tillgången på svensk ull är begränsad men vi försöker att hitta så mycket som möjligt och har ökat våra inköp från 4 till 40 ton per år.